Tarihte 7 nisanda meydana gelmiş önemli bilimsel olaylar..
2001 – Mars Odyssey fırlatıldı.
ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden Mars Odyssey adlı uzay aracı Kızıl Gezegen Mars’a fırlatıldı.Odyssey Mars’a 24 Ekim 2001 tarihinde ulaştı.
Gezegenin yüzeyinin kimyasal ve mineral yapısı hakkında veriler toplayacak olan uzay aracını, üç tane çok önemli bilimsel aygıt taşıyacak. Bu aygıtlar sayesinde gezegenden görüntüler elde edilecek ve gezegenin termal yapısı hakkında önemli bilgilere ulaşılacak.
1964 – IBM System/360 mainframe bilgisayar sistemini duyurdu.
IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri). Merkezi Armonk, New York, ABD’de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir.
Tamamen transistörlerden oluşmuş olan IBM 1401 modeli, ilk bilgisayar sistemi olarak anıldıysa bile, IBM S/360 aslında ilk bilgisayar sistemi sayılırdı. İlk defa bir, byte adresleme kavramı kullanıldı(3x8bit=24bit adresleme yapabiliyordu).Ve şu aşina olduğumuz computer architecture (bilgisayar mimarisi) terimi de ilk defa bu bilgisayarla kullanılmaya başlandı.
S/360, family architecture (aile mimarisi) denilen bir kavram yarattı. Peki neydi bu family architecture ?. 6 adet bilgisayarın -bunlar birer dumy terminaldi- her birinin aynı çevresel birimle ve aynı yazılımla kullanılmasına olanak veriyordu. Ve sistem ayrıca telefon hattı yoluyla bir host (uzaktaki ev sahibi bilgisayar) ile haberleşebildi. Dolayısıyla remote computing denilen uzaktan hesaplama terimi de popüler hale geldi.
Evdeki bir mobilyayı andıran s/360 1970 ‘lerde birçok hastane,üniversite,banka,kütüphane,lâboratuar ve şirkette bulunmaktaydı.
1899 – Louis Frederick Fieser doğdu.
Fiesser K vitaminini ilk defa sentezleyen Amerikalı kimyagerdir.Ayrıca askeri bir silah olarak kullanılan napalm’ın mucidi olarak da bilinir.
1859 – Jacques Loeb doğdu.
Loeb partenogenez ya da eşeysiz üreme hakkında önemli çalışmaları olan bir Alman-Amerikan fizyologdur.Loeb suyun kimyasını çok az oranda değiştirerek yapay deniz kestanesi yumurtalarını geliştirmeyi başardı.
1823 – Jacques-Alexandre-César Charles öldü.
Charles Fransız bir fizikçidir.Charles Yasası olarak bilinen ideal gazların hacim ve mutlak sıcaklıkları arasındaki ilişkiyi açıklayan yasanın mucididir.Ayrıca ilk hidrojen dolu balonu inşa etti ve insan taşıdı.
1817 – Francesco Selmi doğdu.
Selmi kolloid kimyasında öncü olmuş bir İtalyan kimyagerdir.
1816 – Christian Konrad Sprengel öldü.
Sprengel bitkilerde tozlaşma mekaniğini açıklayan ilk Alman teolog ve botanikçi idi.Böceklerin polenleri çiçeklerin erkek organından dişi organına nasıl taşıdığı üzerine incelemelerde bulunmuştur.Aynı zamanda erkek ve dişi organların farklı zamanlarda olgunlaşma sürecini tanımlayarak dichogamy terimini bulmuştur.
1795 – Fransa standart uzunluk birimi olarak metreyi benimsedi.
Fransa resmen standart uzunluk birimi olarak metreyi benimsedi.