İş Hayatında Şansınızı Artıracak Birkaç Yol

İş hayatınız da başarılı olmak için çok çalışıp bütün yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz fakat yinede biraz şansa ihtiyacınız var değil mi? Hemen hepimizin çevresinde çok şanslı olan bir tanıdığımız vardır.

Hiçbirimizin bunu değiştirmek için sihirli bir değneği yok tabi ama yine de iş hayatınızda şansınızı artırmak ve şirketinizi başarıya ulaştırabilecek yeni formül ürün veya önerilere ulaşabilmek için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Burada bahsedeceğimiz yöntemler daha çok kozmetik kimyacıları ve üretimde çalışanlar için olabilir ancak siz bunu kendi işinizi de uyarlayabilirsiniz.

1) Birçok fikir üretin. Neler yapabileceğinize dair birçok fikriniz olsun. Ne kadar çok fikriniz olursa, şanslı ürünü bulmak o kadar kolaylaşacaktır sizin için.

2) Fikirleriniz ile bir şeyler yapın. Sadece kafanızda veya defterinizde bulunan fikirler değersizdir. Hiç bir işe yaramaz. Fikrinizi bir şekilde hayata geçirmek için birşeyler yapın.

3) Hazır, nişan al ve ateş. Fikrinizi en mükemmel şekilde yansıtamayacağınızdan sakın çekinmeyin. Eğer bir fikriniz varsa ona uygun basit bir prototip geliştirin ve gösterin. Daha sonra üzerinde düzeltmeler yaparsınız.

4) Eski yayınları okuyun. Herkes en son çıkan yayınları okur ama unutulmuş eski kitaplarda da bekleyen birçok harika fikir var. Eski materyallerinizi karıştırın ve yeni benzersiz ürününüz için ilham verebilecek birşeyler arayın.

5) Garip insanlarla arkadaşlık edin. Çevrenizi sadece sizi seven insanlardan (ve sevmeyen) oluşturduysanız, sizin şanslı ürününüz olacak fikri duyma ihtimalini kaçırıyorsunuz demektir. Sizden çok farklı insanlarla arkadaşlık kurun, onlarla iletişime geçin. Şanslı fikrin nereden geleceğini bilemezsiniz.

6) Değişik ve yararsız hobiler edinin. İşinizden çok farklı alanlarda hobiler edinin. Bu kafanızı dağıtmanızı ve beyninizin daha rahat işlemesini sağlıyacaktır. Merak etmeyin beyniniz de bir yerler sizden habersiz hala o fikri arıyor olacaktır ve birden siz fotoğraf çekerken, yüzerken vb. zamanlarda aklınıza gelecektir. Daha önce buna benzer şeyler yaşamadınız mı?

Benim birçok hobim var mesela 44 numarasını gördüğüm her yerde fotoğrafını çekerim.

7) Hata yapın, başarısız olun. Eğer başarısız birsürü formül üretmemişseniz, özür dilerim ama siz yeterince yenilikçi değilsiniz.

8) Herhangi birinden fikir “ödünç alın”. Çoğu zaman eskilerin hemen her konuda yapmaya değer bir fikri vardır. Ama bu durum, o fikirlerin yenilikçi ve etkileyici olmayacağı anlamına gelmez. Hemen her ürün zaten birbirinin türevidir. Sizden küçük yada sizin kadar tecrübeli olmayan insanlarla fikir alışverişinde bulunmaktan korkmayın.

İlginizi Çekebilir!  Kozmetik Koruyucuları Neden Kötüleniyor?

Yeterince fikir ürettiğinizi düşünebilirsiniz ama daha fazlasını da yapabilirsiniz. İnsanlara düşüncelerini sorun.

9) Mağazaları veya fuarları gezin. Günümüzde birçok sektöre yönelik tanıtım amaçlı fuarlar düzenlenmekte. Dışarı çıkın, kendi sektörünüze uygun mağazaları dolaşın. Fuarları takip edin ve kaçırmamaya çalışın. Hatta sadece kendi alanınız da değil farklı alanlarda ki fuarlara gitmekte size fayda sağlayabilir. Çok rahat olduğunuzu biliyoruz ama biraz laboratuvarınızdan dışarı çıkın!

10) Paylaşın. Ben düşüncelerin çekinmeden paylaşılmasına inananlardanım. Fikrinizi başkaları ile tartışarak onu daha da iyileştirebilirsiniz. Birinin fikrinizi çalması konusunda endişelenmeyin. Fikrinizi çalsalar bile sizde onlarda olmayan birşey var. Tutkunuz! Sizin fikriniz için harcayabileceğiniz zaman, emek ve hırsınızı, (bir fikri hayata geçirmek kolay bir iş değil, sabırlı ve azimli olmalısınız.) hatta daha fazlasını harcayıp sizin fikrinizi çok iyi yerlere getirebiliyorlarsa zaten bunu haketmişlerdir. Düşünceler değersizdir. Önemli olan sizin o fikirle ne yaptığınızdır.

Ancak yinede ben işimi sağlama almak istiyorum diyorsanız, fikrinizi paylaşmadan önce korumanın yollarını arayıp daha sonra paylaşmanızı öneririz.

11) Sınır tanımayın. Hayatınızı “gerçekçi” olarak tabir edilen şekilde yaşayabilirsiniz, ama bu yaklaşım şanslı fikrinizi bulabilmek için çok kötü bir yoldur. Düşünceler sınırsızdır. Düşünmekten, hayal etmekten korkmayın. Susuz şampuan ? Etkisi 24 saat yerine 24 gün süren losyon mu?

Neden olmasın ?

12) Fikirlerinizi yazın. Kendinize bir laboratuvar defteri oluşturun. Fikirler uçar gider, onları kayıt altına alın. Yalnız deftere yazıp onları orada kalmaya mahkum etmeyin. Fırsat bulduğunuz da deneyin. Deneyinizin sonuçlarını da not edin. Olumsuz da bir sonuçtur. Neden olumsuz sonuç aldığınızı araştırın.

Eğer çalışmanızı 12 yaşındaki bir çocuğa anlatmayı başaramıyorsanız, onu iyi anlamamışsınız demektir.

Albert Einstein

Sizinde bu konuyla ilgili önerileriniz olursa, aşağı ya yorum yazmaktan çekinmeyin.

Kaynak : chemistscorner.com

Sizce faydalı mıydı?

Değerlendirme: 0 / 5. Oylayan: 0

Yorum Yap